Op weg naar nieuw werk

 

‘Je bent zo groot als je grootste verlangen en zo klein als je diepste beperkende overtuiging’ – William James

Outplacement- en loopbaantrajecten

Werken vanuit je hart

Soms is verandering van werkkring noodzaak vanuit de werkgever maar het kan ook je eigen wens zijn. In beide gevallen hanteren wij hetzelfde uitgangspunt: We gaan op zoek naar het werk van je hart! In een loopbaan- of outplacementtraject werken we aan een nieuwe koersbepaling in je loopbaan. Het is een verkenningstocht naar datgene wat ons werkelijk drijft in het leven en een aansporing om te gaan voor je hoogste doelen. Je wordt uitgenodigd om anders naar jezelf te kijken, terug te gaan naar je passies en zo je persoonlijke missie te ontdekken.

'Wie ben ik?’ is de eerste vraag die centraal staat. We maken een innerlijke reis, waarin je je persoonlijke waarden, competenties en kwaliteiten in kaart brengt, je persoonlijke missie en een toekomstvisie ontwikkelt. Je verbeelding is hierin leidend en we doen een appèl op je oorspronkelijke creatieve kracht. We werken aan de hindernissen en patronen die je tegenhouden en gaan op zoek naar je krachtbronnen. Dan ontwikkelt zich de persoonlijke kracht waarmee je, met je intuïtie en passie als belangrijke wegwijzers, je koers kunt bepalen en je doelen kunt realiseren.

Vanuit dit nieuwe, vitale perspectief, met je visie als leidraad, ontvouwen zich in de afstemming een aantal specifieke loopbaankeuzes. Vervolgens werken we aan een optimale presentatie van jezelf richting de markt: Wat is jouw unieke aanbod? Hiermee kom je tot concrete doelstellingen voor je loopbaan of in ondernemerschap. Die vormen de basis voor je persoonlijke stappenplan. In de sollicitatiefase krijg je van onze jobmarketeer intensieve begeleiding en praktische tips voor een succesvolle aanpak om de gewenste baan te realiseren. Onze bedrijfsadviseur is de inspirerende sparringpartner voor de realisering van ondernemingsplannen.

Praktische informatie

Een loopbaan- of outplacementtraject wordt door ons op maat samengesteld. Een traject bestaat gemiddeld uit tien coachingssessies van anderhalf uur en twee dagdelen begeleiding van de jobmarketeer of de bedrijfsadviseur. De doorlooptijd is vijf tot negen maanden. Een prijsopgave doen wij na een persoonlijk oriënterend gesprek.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend persoonlijk oriënterend gesprek aanvragen? Ga dan naar het contactformulier

 

Roos.jpg

'Wil je tot volledige bloei komen?

Dat vraagt om moed en doorzettingsvermogen. Ik vergelijk een traject altijd met een tocht door de woestijn. Je gaat erin zonder te weten wat je tegenkomt en waar je gaat eindigen. Dat is ook voor mij telkens weer spannend. Maar uiteindelijk komt altijd de oase in zicht en bereiken we de bestemming.'

Mary Arisz

 

 

 

Vroeger in mijn straatarme dagen,
telde ik elke nacht de rijkdom van anderen.
Vandaag heb ik gedacht en gedacht en nog eens gedacht.
Een ieder moet echt zijn eigen rijkdom zoeken.
Ik heb gegraven en een verborgen schat gevonden.
Een kristalheldere parel van volmaakte zuiverheid.
Ook al wil die sluwe vreemdeling met zijn blauwe ogen
haar stiekem kopen en meenemen,
dan zou ik direct vertellen dat
deze parel onbetaalbaar is.

Han Shan