HeelGezond nieuws

Nieuws en artikelen over natuurlijke heling 

 

Archief

Natuurlijke shampoo's schuimen niet?

Normale shampoo's  zijn doorgaands zeer schuimend in het gebruik. Dit komt vanwege de sulfaten die erin zitten zoals Sodium Lauryl Sulfate (SLS) of Sodium Laureth Sulfate (SLES) etc. Dit zijn zeer agressieve reinigers die erg irriterend en uitdrogend voor de huid kunnen zijn. Ook bevatten ze bestanddelen die mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn. Er worden onder meer garage vloeren mee schoon gemaakt vanwege de sterk reinigende werking. Let wel: zelfs babyshampoo's bevatten deze sulfaten!

Wil je een gezond alternatief? De meeste natuurlijke shampoo's bevatten deze schadelijk stoffen niet maar hebben vaak als nadeel dat ze bijna niet schuimen. Dat zegt niets over de reinigingskracht maar voor veel mensen toch een belangrijk punt. Daarnaast bevatten deze shampoo's vaak alcohol of echte zeep, bestanddelen die ook een uitdrogende werking hebben.

Een zeer mild alternatief voor de sulfaten is de Sodium-Coco-Sulfate (SCS). Een sulfaat op de natuurlijke basis van laurinezuur uit kokosvet, dat er voor zorgt dat de shampoo goed reinigt en een sterk schuimende werking heeft.

De nieuwe shampoo's van Urtekram, waaronder de Nordic Birch shampoo voor droog en normaal haar, zijn op basis van SCS en bevatten geen alcohol of echte zeep. Een uiterst veilige, natuurlijke shampoo, ook voor de kinderhuid, die toch zeer goed schuimt.

Mary Arisz • 17 augustus 2014