HeelGezond nieuws

Nieuws en artikelen over natuurlijke heling 

 

Archief

Gezonde vaten

F Appels.jpgEen appel per dag eten kan werkelijk de dokter op afstand houden, met name de hartspecialist. Het blijkt de slagaderen te beschermen tegen verharding. Appels zijn rijk aan polyfenolen, een antioxidant die het bloedgehalte LDL verlaagt. LDL staat voor low density lipoprotein, een vorm van cholesterol die samenhangt met de vorming van vetafzettingen in de vaatwanden. Bij onderzoek aan de universiteit van Ohio State is gebleken dat deze antioxidanten een grotere beschermende werking hebben dan de antioxidanten uit kurkuma, groene thee of tomatenextract. 

Volgens een studie in de British Medical Journey kunnen appels hartaanvallen en beroertes voorkomen. Mocht iedere 50-plusser dagelijks één appel eten, zou dat in Groot-Brittannië alleen al 8.500 sterfgevallen per jaar schelen.

Wetenschappers aan de universiteit van Oxford zeggen dat de consumptie van fruit goed is voor het hart en de bloedvaten. In tegenstelling tot cholesterolverlagende geneesmiddelen hebben ze bovendien ook geen neveneffecten.

Bron: Medisch Dossier mei 2013