Revitalisering bij ziekte 

 

'Geen enkele ziekte die door voeding kan worden genezen, dient met andere middelen
te worden behandeld' - Maimonides (1135 - 1204)

Natuurlijk helen

Heb je te maken met problemen zoals energiegebrek, chronische klachten of ziekte dan is het lichaam meestal overbelast en het immuunsysteem verzwakt. Dit betekent een grotere vatbaarheid voor infecties en virussen en veelal is er ook sprake van hormoonverstoringen. Daarbij neemt, zeker naar mate we ouder worden, onze fysieke veerkracht af en wordt het herstelvermogen minder.

Dat vraagt om extra investering in onze gezondheid. De normale voedingsrichtlijnen zijn al een punt van discussie, maar deze zijn in elk geval ontoereikend wanneer we ziek zijn of lijden aan een chronische aandoening. Het lichaam vraagt juist dan om voeding met hoge voedingswaarden en aanvulling hierop met kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke supplementen.

Wat hierin de juiste keuzes zijn is voor iedereen verschillend. Dit is o.m. afhankelijk van je persoonlijke constitutie, je gezondheidssituatie, je stressbelasting en je bewegingsgedrag. Of je man of vrouw bent, je leeftijd en van bepaalde factoren zoals bijvoorbeeld: in tijden  van stress en ziekte verbruikt het lichaam veel meer vitamine C dan normaal. Dit geldt ook voor mensen die roken.

Met onze Revitaliserings aanpak beginnnen we daarom met het uitgebreid in kaart brengen van jouw persoonlijke situatie. 

Revitaliseren

De Revitaliserings aanpak is een holistische, natuurlijke aanpak gericht op:

  • Voeding en eetgedrag
  • Beweging en ontspanning
  • Gedachten en gevoelens

We werken langs deze pijlers aan het hervinden van je natuurlijke balans en het verhogen van je vitaliteit.

Er is geen sprake van het volgen van diëten. Het is een totaal aanpak waarbij we uitgaande van jouw persoonlijke fysieke conditie de meest optimale voedings- en leefstijlgewoonten vaststellen. Bij problemen zoals energietekort, chronische klachten of ziekte is er heel vaak sprake van een verstoorde hormoonhuishouding. Daarom wordt deze uitgebreid in kaart gebracht en worden die voedings- en bewegingsadviezen ingezet die de hormoonhuishouding weer in balans brengen.

Dat betekent dus vooral gezondere keuzes maken, door voor natuurlijke voedingsmiddelen te kiezen die voldoende voedingswaarde bevatten. Gezonde voeding die bijdraagt aan je herstel en het hervinden van je natuurlijke balans. Als dit wordt ondersteund door het juiste bewegings- en ontspanningsgedrag dan zal je vitaliteit toenemen en je herstelvermogen verbeteren.

In de aanpak zijn elementen terug te vinden uit diverse voedingstheorieën zoals: de Voedingspiramide, de Voedselzandloper, de Hormoonfactor en de Paleo eetwijze. De Ayurvedische leer vormt er in bredere zin de basis van.

Investering

De Revitaliserings aanpak bestaat uit een persoonlijk adviesgesprek en twee voortgangsgesprekken. Vooraf dienen er diverse vragenlijsten en testen te worden ingevuld. Het  adviesgesprek wordt gevolgd door E-coaching met huiswerkopdrachten. Je ontvangt een persoonlijk voedings- suppletie- en bewegingsadvies. Daarnaast ontvang je een reader met uitgebreide achtergrondinformatie over voeding, bewegen en ontspannen.

De prijs voor dit programma bedraagt € 295,00 incl. BTW.

Voor meer informatie, ga naar contact

 

Citroenen

Supergezond fruitje

Citroenen zijn niet alleen heel rijk aan vitamine C maar ook aan kalium. Dit stimuleert de hersenen en het zenuwstelsel. Ook helpt het hoge bloeddruk onder controle te houden.

Ze zijn daarbij zeer mineraalrijk waardoor de werking op het lichaam ontzurend is. In tegenstelling dus tot wat de zure smaak doet vermoeden is het een uitstekende lichaamsreiniger.

Verder helpen ze bij het afvallen en verbeteren ze de spijsvertering.

 

Ga voor meer gezond nieuws naar de Blogpagina.